اطلاعات حقوقی مفید

قانون انواع طلاق، مهریه، نفقه

اطلاعات حقوقی مفید

قانون انواع طلاق، مهریه، نفقه

گرفتن نفقه از پدرشوهر

نفقه طبق ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی بر عهده پدر می‌باشد و اگر پدر فوت کند یا توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشد این تکلیف بر عهده جدپدری است و اگر جدپدری هم استطاعت پرداخت نفقه را نداشته باشد، مادر پرداخت نفقه را می‌تواند بر عهده بگیرد. 

آنچه در خصوص شرایط گرفتن نفقه از پدر شوهر باید بدانید

اگر پدر کودک نتواند نفقه کودک را پرداخت کند، در صورتی که دادگاه تشخیص دهد که گرفتن نفقه از پدر شوهر(پدر بزرگ) امکان‌پذیر است و مانعی برای این کار وجود ندارد، این حق به جد پدری داده می‌شود.

سلب پرداخت نفقه از طرف پدر کودک، تنها به واسطه مرگ نمی‌باشد. در اغلب موارد پدر کودک به دلیل شرایط خاصی نظیر بیماری های صعب العلاج، معلولیت، نداشتن توانایی و در زندان بودن و… قادر به پرداخت نفقه نمی‌باشد.

مهم‌ترین شرایط گرفتن نفقه از پدر شوهر

  • یکی از شرایطی که در دادگاه نفقه را بر عهده پدر شوهر قرار می‌دهد تمکن مالی او است.

اگر پدر بزرگ شرایط مالی مساعدی جهت پرداخت نفقه نداشته باشد، پرداخت نفقه بر عهده مادر قرار می گیرد.

  • اگر فرزند از لحاظ مالی توانایی تأمین مخارج خود را داشته باشد باعث می‌شود که نتواند از جد پدری درخواست نفقه کند.
  • اگر دادگاه حکم به پرداخت نفقه توسط جد پدری را داد، نمی‌توان نفقه گذشته فرزند را از او مطالبه نمود و فقط نفقه ایام آینده بر عهده پدر بزرگ است.

آیا جد پدری در صورت داشتن توان مالی می‌تواند از دادن نفقه به نوه خود خودداری کند؟

شرایط گرفتن نفقه از پدر شوهر داشتن استطاعت مالی او است. اگر این استطاعت توسط دادگاه تأیید شود، فرد ملزم به پرداخت نفقه می‌شود و هیچ امکانی وجود ندارد که از این تکلیف خود سر باز بزند.

اگر با این حال پدر یا جد پدری از پرداخت نفقه اشخاص واجب النفقه خودداری کنند، طبق قانون به حسب تعزیری درجه شش محکوم می‌شوند.

این مجازات برابر با شش ماه تا دو سال حبس می‌باشد و مادر یا فرزند می‌توانند با استناد به این قانون حکم جلب پدر یا پدر بزرگ را از  دادگاه بگیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد